Swerock on Pohjoismaiden suurin kiviaines- ja valmisbetonitoimittaja. Suomessa Swerockilla on alan laajin tarjoama avolouhinnasta valmisbetoniin ja sen myötä oma, laadukas kiviaines betonin raaka-aineena. Olemme ensimmäisten joukossa lanseeranneet ympäristöystävällisemmän betonin Ruotsissa vuonna 2019. Nyt tuomme myös Suomen markkinoille ECO-Betonin, joka voi jopa puolittaa betonin hiilidioksidipäästöt. Swerockilla on käytössä kolmannen osapuolen verifioimat arvot CO2-laskennassa.

Betonilla on suuri ympäristövaikutus, josta 80-90 % tulee sementistä. Sementti tuottaa jopa 7-8 % maailman päästöistä. Korvaamalla osa sementistä masuunikuonalla voidaan ilmastopäästöjä pienentää merkittävästi.

ECO-Betoni on vähintään yhtä kestävää kuin tavallinen betoni, mutta päästöt ovat jopa puolet pienemmät. CO2-päästölaskelmissa on käytössä kolmannen osapuolen verifioimat arvot. ECO-Betonissa tällä hetkellä käytettävä masuunikuonajauhe on kokonaan terästeollisuuden sivutuotetta, eikä mitään neitseellistä materiaalia sementtiin lisätä. Konseptia kehitetään edelleen.

” Swerock panostaa paljon kestävään kehitykseen ja hiilijalanjälkeä pienentäviin innovaatioihin. ECO-Betoni on hyvä esimerkki tuotekehitystyöstä, jolla on todella merkitystä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen”, toteaa Juha Arvola, Swerockin Suomen maajohtaja.

Uutta ECO-Betonia on saatavissa kaikilta Swerockin toimialueilta.