Swerock hankkii 12 sähkökäyttöistä betonipumppua, joista kaksi tulee Suomeen alkusyksystä. Loput otetaan käyttöön Ruotsissa.  

– Kehitämme jatkuvasti uusia ratkaisuja pienentääksemme tuotantomme ja toimitustemme ilmastovaikutusta. Olemme juuri lisänneet uuden palasen betonipalapeliimme. Tästä lähtien voimme tarjota markkinoille selvästi ilmastoystävällisempiä betonitoimituksia, sanoo Mats Norberg, Swerockin Pohjoismaiden toimitusjohtaja.

Hybridipumput kytketään työmailla 125 ampeerin pistorasiaan ja ne käyvät kokonaan sähköllä. Siten hiilidioksidipäästöt pienenevät ratkaisevasti. Sähkökäyttöisten betonipumppujen avulla Swerockin ilmastovaikutus pienenee koko tuotantoprosessissa.

Hybridipumppujen koko vaihtelee pienimmän 20 metrisen, aivan uuden mallin ja suurimman 47 metrisen välillä. Koosta riippumatta laite toimii samalla tavalla, eli kaikki ovat nk.”plug-in” hybridejä. Hybridipumput on osittain kehitetty yhteistyössä PM Nordicin kanssa, ja ne on valmistanut saksalainen Putzmeister-yhtiö.

Tällä hetkellä kaksi hybridipumppua on valmiina ja otetaan käyttöön pian. Loput 10 laitetta toimitetaan ja otetaan käyttöön tämän vuoden aikana. Suomessa pumput otetaan käyttöön alkusyksystä.

– Selvästi pienempi äänenvoimakkuus ja pakokaasuttomuus tekevät työmaista parempia kaikille. Meille on tärkeää olla mukana pienentämässä ilmastovaikutustamme sekä Suomessa että Ruotsissa, sanoo, Mats Norberg, Swerockin toimitusjohtaja Pohjoismaissa